sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

15 Temmuz Şehitleri Çekmeköy’de Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz Şehitleri Çekmeköy’de Anıldı
Abone ol
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Çekmeköy’de de düzenlenen bir dizi etkinlik ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 8. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Çekmeköy’de de anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Anıt Parkı’nda düzenlenen anma programına; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy Garnizon Komutanı Albay Ali Çınar, Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Soğuksu, Çekmeköy İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gülali Çendik, 15 Temmuz Gazisi Erol Sönmez, siyasi partilerin Çekmeköy temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda şehitler, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile anıldı. Anma program 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na karanfil bırakılması ile son buldu

15 TEMMUZ MÜCADELESİ FOTOĞRAFLAR İLE GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

                Çekmeköy Belediyesi, anma programında hain darbe girişiminde gazetecilerin objektiflerine yansıyan fotoğrafların yer aldığı sergi düzenledi. Sergide darbe girişimine karşı halkın kahramanlığını, cesaretini ve demokrasi mücadelesi anlatan fotoğraflar yer aldı.

             “TÜRK MİLLETİ’NİN YAZDIĞI DESTANIN SİMGESİDİR

             Anma programında konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Demokrasi tarihimizin en karanlık günlerinden olan 15 Temmuz günü Türk Milleti’nin yazdığı destanın simgesidir. 21 saatte bastırılan karanlık darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetliyorum. Vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle anıyor, 2 bin 196 gazimize şükranlarımı sunuyorum. O gece devleti sokakta toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Türk milleti için bir dönüm noktasıdır. Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi, demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığına olan güveni ile bilinen Türk Milleti’nin bir kez daha tüm dünyaya bu özelliklerini gösterdiği gündür” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE, GEÇMİŞTE VE BUGÜN OLDUĞU GİBİ YARINLARDA DA SAHİP ÇIKACAĞIZ

                Başkan Çerkez, “Her zaman demokrasinin yanında olduğumuzu, her türlü darbenin karşısında olduğumuzu, bundan sonra da milli iradeyi hiçe sayan, ona itiraz eden, direnen, milli irade ve demokrasi dışı çabaya yeltenenlerin karşısında dimdik duracağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Darbenin kimden geldiğine bakmadan her türlüsüne karşıyız. Bundan 100 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı ve önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne, geçmişte ve bugün olduğu gibi yarınlarda da sahip çıkacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trump'a Miting Sırasında Suikast YapıldıÖnceki Haber

Trump'a Miting Sırasında Suikast Yapıldı

Çekmeköy'de Kaldırım İşgaline Karşı Denetim YapılıyorSonraki Haber

Çekmeköy'de Kaldırım İşgaline Karşı Dene...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar