Çekmeköy İmar Planları Onaylandı
GÜNDEM1/5000 ölçekli Çekmeköy Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı onaylandı.
Çekmeköy; Merkez, Hamidiye, Mimar Sinan, Mehmet Akif ve Çamlık Mahallelerini yakında ilgilendiren “Çekmeköy Uygulama İmar Planları” yapılan titiz çalışmalar neticesinde onaylandı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yoğun mesai harcadığı imar planı çalışmaları, 11 ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturuldu.
1/5000 ölçekli Çekmeköy Nazım İmar Planı ve yapılacak uygulamaların önünü açan 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediye Meclisi’nde yapılan çalışmalarda oylandı. İmar Planları; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti’nin evet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hayır oyu kullanmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Başkan Poyraz “ Çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde yaşanan bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Yaptığımız titiz çalışmalarla bölge halkımızın taleplerini karşılayan, modern şehircilik anlayışına uygun bir imar planı ortaya çıkardık. İBB meclisi ve Çekmeköy Belediye Meclisimizde çalışmalarımıza evet oyu vererek destek veren AK Partili, , Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Sahada imar planları ile ilgili siyaset yapan, imar planlarını siyasi malzeme yapan fakat çözüm üretileceği zaman hayır diyen Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin tavrını ise halkımızın takdirine bırakıyoruz. Biz masada da mecliste de kendilerine şunu söyledik; evet şerh düştüğünüz noktalar olabilir, buralara şerh düşün ama evet deyin bu Çekmeköy’ün projesi Çekmeköylünün faydasına dedik. Eminim onlarda evet demek istemiştir ama siyasi kaygılar onları hayır deme noktasına getirdi. Modern ve Model Çekmeköy Vizyonuyla oluşturulan imar planlarımızın; şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.
Yeni imar planları ne getirdi?
Çekmeköy Uygulama İmar Planı çerçevesinde zaten yapılaşmasını neredeyse tamamlamış olan planlama alanında, mevcut yapılaşmalar göz önünde bulundurularak kararlar üretildi. İşyerlerinin ruhsatlarında yaşanılan sıkıntıları çözmek adına bu alanlar mevcut kullanımlarına göre düzenlenerek, işyeri çalışma ruhsatlarının alınabileceği durumlar sağlandı. Daha önceki planlarda verilen kararları neticesinde deprem Riskine rağmen yıllardır yenilenemeyen dere koruma bandı sınırında yer alan ve park alanı olarak planlanan, ancak mevcutta yapılaşmış olan parseller ile bir karmaşa haline gelen Muteber Sokak ile Alınteri Sokak’ın bulunduğu yapı adalarındaki parsellerde yer alan binalar, artık emsal transferine ihtiyaç duymadan yapılaşabilecek. Hatta bu alanlarda kalıp da, daha önce 3 kat olan kat yükseklikleri mevcut duruma uygun olarak 4 kat olarak düzenlenebilecek.
Süreç nasıl işleyecek?
Planlarla ilgili olarak yapılan açıklamada “Çekmeköy Merkez, Mehmet Akif, Mimar Sinan, Hamidiye ve Çamlık Mahallelerini kapsayan alana ait 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı’na ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Şubat ayında karara başlanmış olup, imar planına ilişkin teknik anlamda yapılacak iş ve işlemler kapsamında imza süreci de yer almaktadır. İmza ve dağıtım süreçlerinin en aza indirilmesi için Belediye Başkanlığımızca kurumlar arası çalışmalar idari düzeyde devam etmektedir.
1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı, imza süreci tamamlandığında belediyemize iletilecek olup, Belediye binası Plan ve Proje Müdürlüğü 3. kat koridorunda 1 (bir) ay süre ile askıya çıkarılarak ilan edilecektir.
Uygulama İmar Planına ilişkin bilgiler, planın yasal olarak askıda bulunduğu süreç içerisinde paylaşılabilecektir” denildi.
İlginizi Çekebilir