sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Doğa Park’ta Vatandaşa Hizmet Dönemi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa Park’ta Vatandaşa Hizmet Dönemi Başlıyor
Abone ol
Halka ait olan alanlarda bulunan özel işletmelerin halkın yararına kullanılacak işletmelere dönüştürme çalışmalarına devam eden Çekmeköy Belediyesi, Doğa Park’ta çalışmalara başladı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, vatandaşlardan gelen talepler sonrası mülkiyeti ve kullanım hakkı belediyeye ait olan ve hali hazırda özel işletmeler tarafından kullanılan alanların halka açılması için çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Çekmeköy’ün en yoğun noktalarından birisi olan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda yer alan özel işletmede de çalışmalar başladı.

                  Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetler sonrası Doğa Park’ta harekete geçen Çekmeköy Belediyesi, park içerisinde yer alan işletmenin tahliyesine başladı. Başlayan çalışmalarla park içerisinde; sosyal tesis, el emeği ürünler ortak daimi satış alanı, açık ve kapalı bireysel satış alanları, elişi ürünleri ortak üretim atölyesi, gıda ürünleri ortak üretim mutfağı bulunan yeni sosyal donatı alanı ilçeye kazandırılacak.

Yeni Sosyal Tesis Geliyor

                   İşletmenin yüksek fiyat politikasından dolayı gelen şikayetler sonrası Doğa Park içerisine yapılacak sosyal tesis vatandaşlar için hizmet edecek. Yeni sosyal tesis ile Çekmeköy Belediyesi Doğa Park içerisinde uygun fiyatlı; yemek, çay ve kahve hizmeti ile vatandaşın yanında olacak.

Kadınlar İçin Üretim Ve Satış Alanı

                  Vatandaşlardan gelen talepler sonrası yapılacak yeni çalışmalar ile birlikte ilçenin en kalabalık alanında kadınların el emeği ürünlerin satışlarını yapmak için pazar alanı oluşturulacak.  Açık ve kapalı halde oluşturulacak pazar alanında kadınlar el emeği ürünlerini ortak daimi satış noktası ile açık ve kapalı alanlara kurulacak bireysel satış stantlarından gerçekleştirerek aile ekonomilerine katkı sağlayacak. Ayrıca ortak kullanıma açık olacak olacak şekilde tasarlanan elişi ürünleri üretim atölyesi ve gıda ürünleri ortak üretim mutfağı da bulunacak.

Önceliğimiz Komşularımız

                    Doğa Park Çekmeköy’ün kalbi diyen başkan Çerkez “ Burada komşularımız bizden sosyal tesis isteği vardı. Parkı ziyaretimizde bölgedeki esnaf ziyaretlerimizde, sosyal medyadan aldığımız talepler hep aynıydı: “Park işletmesi pahalı buraya sosyal tesis yapın başkanım “ bizde elimizi taşın altına koyduk ve hızlıca karar aldık. Mevcut işletmeyi taliye edip hızlıca çalışmalara başladık. Sosyal belediyecilik örneği olan sosyal tesislerimizden biride artık burada Çekmeköy’ün kalbinde komşularımıza hizmet verecek. İnanıyorum ki hem sosyal tesisimizden, hem de proje içerisinde yer alan kadın el emeği statlarımızdan herkes mutlu olacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamas Lideri İsmail Heniyye Şehit EdildiÖnceki Haber

Hamas Lideri İsmail Heniyye Şehit Edildi

Diyarbakır'da Turizm Polisi Göreve BaşladıSonraki Haber

Diyarbakır'da Turizm Polisi Göreve Başla...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar