sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

Hamas Lideri İsmail Heniyye Şehit Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hamas Lideri İsmail Heniyye Şehit Edildi
Abone ol
Filistin eski Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye İran’da İsrail tarafından uğradığı suikast sonucu şehit oldu.

             Filistin mücadelesi için büyük çaba harcayan, bu uğurda oğulları ve torunları dahil olmak üzere bağımsızlık için mücadele eden ve bu uğurda şehit olan binlerce Filistinlinin ve halen mücadelesini sürdürenlerin  liderliğini yapan Filistin eski Başbakanı ve Hamas Lideri İsmail Heniyye İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı saldırı sonucu  şehit edildi.

            Yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da  konutunda saldırıya uğrayan İsmail Heniyye ile koruması hayatını kaybetti.  Bir çok uzman İran’ın başkenti Tahran’da böyle bir saldırının olmasının İran açısından çok büyük bir prestij kaybına yol açtığı, İsrail’in İran’a göz dağı da verdiği söyleniyor.   Bir kısım da İsmail Heniyye’nin İran dönüşü Türkiye’yi ziyaret edeceği, TBMM’de konuşma yapması planlandığı ve bu konuşma sırasında kendisinin Milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanmasının, İsrail’in Dünya kamuoyu önünde daha kötü bir duruma düşeceğinden bu gerçekleşmeden engellenmeye çalışılmış olabileceği söyleniyor.

           Bir kısım bölge uzmanı da, İran’da İsrail istihbaratının yoğun faaliyet gösterdiğini, İran’ın daha önce de bir çok kendi üst düzey yetkililerinin İsrail tarafından öldürüldüğünü, İran’ın kanları yerde kalmayacak , öclerini alacağız demelerine rağmen İsrail’e karşı etkili hiçbir şey yapamadığını belirterek bu suikast sonrası  İran tarafından yapılan açıklamaların bir etkisi olmayacağını söylüyorlar.

            İsmail Heniyye yapılan saldırı büyük tepkilere yol açtı.

        İran tarafından  yapılan açıklamada "Heniyye'nin kanı yerde kalmayacak' denildi. İran'ın yeni lideri Pezeşkiyan, "Ülkemizin bütünlüğünü ve onurunu koruyacak, bu korkakça adımı atan terörist işgalcileri pişman edeceğiz" dedi.

         İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney: "Suçlu ve terörist Siyonist rejim, bu eylemiyle ağır bir şekilde cezalandırılmak için bir gerekçe ortaya çıkarmış olup biz de, İran İslam Cumhuriyeti topraklarında şehit edilenlerin kanının intikamını almayı görevimiz olarak görüyoruz"

        Hamas, "Haniye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü. Hamas liderinin suikastı korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak."

      Yemen'deki Husiler, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastı "terör suçu ve tehlikeli gerilim" olarak nitelendirdi.

       Rusya Dışişleri Bakanlığı Heniyye'ye suikast üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır."

       Cumhurbaşkanı Erdoğan Heniyye İçin Mesaj Yayınladı.

Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır. Daha önce Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz El Rantisi’ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye kardeşime yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur; ancak siyonist barbarlık bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacaktır. İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır.

Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz.

Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum.Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin"

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe Tur AtladıÖnceki Haber

Fenerbahçe Tur Atladı

Doğa Park’ta Vatandaşa Hizmet Dönemi BaşlıyorSonraki Haber

Doğa Park’ta Vatandaşa Hizmet Dönemi Baş...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar