sol-1
sağ-1
İstanbul
DOLAR14.7975
EURO15.8183
ALTIN905.83

TOGG’la Sınava Gitti, İlk 30 Bine Girip Yüzde 100 Burs Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOGG’la Sınava Gitti, İlk 30 Bine Girip Yüzde 100 Burs Kazandı
Abone ol
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in, şehit ve gazi yakını ailelerinin kullanımına sunduğu TOGG ‘la üniversite sınavının gerçekleşeceği okuluna giden Çekmeköylü şehidin evladı “Umut Aslan”, sınavda ilk 30 bine girdi. Bilgisayar Mühendisliğini kazanan Umut, %100 bursla eğitim görecek.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in 31 Mart Yerel Seçimlerinden hemen sonra hayata geçirdiği proje ile belediye envanterinde bulunan yerli üretim TOGG, şehit ve gazi yakını ailelerin özel günlerinde ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmişti. Bu hizmetten faydalanan şehit yakınlarından biri olan “Umut Aslan” gireceği üniversite sınavı öncesinde Başkan Çerkez’e ulaşarak, sınavın iki oturumuna ulaşım için talepte bulunmuştu. Talep üzerine Umut’u sınava gireceği okula götüren Çekmeköy Belediyesi ekipleri, üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından Umut’un sevincine de ortak oldular. Sınavda ilk 30 bine giren Umut, Sabancı Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü yüzde yüz burslu olarak kazandı.

                 Belediye binasında Umut’u ve annesi Zeynep Aslan’ı ağırlayan Başkan Çerkez; “ Bizim yaptığımız küçük bir şey. Sen bizim yaptığımızdan daha büyük bir iş başardın. Çok güzel bir okul ve bölüm kazandın. Çok sevindi,  mutlu olduk. Bundan sonraki süreçte de bir sıkıntın, isteğin arzun olursa her zaman buradayız yanındayız. Mühim olan senin daha büyük başarılara imza atman, ülkemize milletimize hizmet etmen. Bu durum bizim geleceğe umutla bakabilmemizi sağlıyor,” dedi.

                 Anne Zeynep Aslan; “ Umut sınav öncesi stresliydi. Sağ olun böyle bir imkan sağladığınız için. Umut sayenizde rahat bir şekilde sınavına girdi çıktı. Desteğiniz için ziyaret edip teşekkür etmek istedik,” dedi.

                Çok mutlu olduğunu ifade eden Umut; “ Sınava gireceğim yer evime uzak bir yer çıktı. Belediye Başkanımız Orhan Çerkez’den sosyal medya aracılığı ile destek rica ettim. Kendisi bizi kırmadı. Sınava milli aracımız TOGG’la gidip gelme imkanı bulduk. Geç kalma gibi bir stresim kalmadı. Yolda da stresim azaldı. Sınav sonucunda Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleştim. Bundan sonra vatanıma milletime hizmet etmek için daha çok gayretle çalışacağım. Teşekkür ediyorum,” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB Yetkilileri İle Ulaşım Ve Çevre Üzerine Değerlendirme Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

İBB Yetkilileri İle Ulaşım Ve Çevre Üzer...

Okullar Yeni Eğitim Öğretim Dönemine HazırlanıyorSonraki Haber

Okullar Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Haz...

den-kızıl göl manzara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar